Themamiddag met Regioteam PAN

Geboortezorg Consortium Midden-Nederland (GCMN) organiseert sinds 2019 gezamenlijk met de regionale PAN een jaarlijkse themamiddag voor alle zorgprofessionals van de betrokken VSV’s uit de regio. In een vertrouwelijke en veilige setting, worden de uitkomsten op regionaal niveau besproken en worden leerpunten uit audits gedeeld. Is er een regionale rode draad te herkennen in de uitkomsten en leerpunten? Kunnen we op regionaal niveau van elkaar leren en kennis uitwisselen? Dienen we regionaal het beleid aan te passen of op te stellen op thema’s?

Tevens komen praktische onderwerpen aan bod, zoals hoe stel je een SMART-formulering op van een leerpunt uit de audit? En sprekers van onder andere Perined & NethOSS dragen bij aan achterliggende informatie over registratie en uitkomsten.

In oktober 2021 stond de themamiddag geheel in het teken van de uterusruptuur. Dit heeft geleid tot het oprichten van een regionale werkgroep om een aanbeveling op te stellen aan Perined betreft de registratie van uterusrupturen. Eenduidigheid in registratie is van belang om onderling uitkomsten te kunnen vergelijken, van elkaar te leren en te verbeteren.

De themamiddag van 2022 had als thema ‘Hyperbilirubinemie’. Maar liefst 140 zorgprofessionals van diverse zorgdisciplines namen hieraan deel. Leer- en verbeterpunten werden besproken die binnen de regio naar voren zijn gekomen vanuit de audits en kennis werd opgefrist over pathofysiologie van hyperbilirubinemie. Ook werden de deelnemers geïnformeerd over de ontwikkelingen op gebied van transcutane bilimeting en behandeling van hyperbilirubinemie aan huis.

Op vrijdag 17 november 2023 vond de themamiddag ‘Asfyxie’ plaats. Ook tijdens deze bijeenkomst werden de leer- en verbeterpunten besproken vanuit de audits in de regio. Tevens gingen neonatologen in op de follow-up en behandeling van kinderen met asfyxie en werden de deelnemers geïnformeerd over de voortgang van de ALBINO-studie.

In het najaar van 2024 zal er wederom een themamiddag plaatsvinden in samenwerking met de regionale PAN.

Volgende
Volgende

Waardegedreven Geboortezorg